'Geen friet of mayonaise' - Hoe Nederlandse ster Dumfries in zeven jaar van non-league naar euro ging | Goal.com

2021-11-16 11:01:01 By : Ms. Emma WEI

Denzel Dumfries' voormalige Barendrechtse jeugdtrainer Lesley Esajas heeft uitgelegd hoe de opkomst van de Nederlandse ster van het non-league voetbal naar het EK begon.

Dumfries wordt in verband gebracht met een aantal topclubs in heel Europa na zijn indrukwekkende start van Euro 2020 met Nederland, waaronder de Duitse kampioen Bayern München.

Esajas is niet verrast door zijn impact, aangezien hij de rechtsback van PSV de nodige discipline heeft zien vertonen om het hoogste niveau van het spel te bereiken tijdens het spelen in de Tweede Divisie - het derde niveau van het Nederlandse voetbal - toen hij nog een jongeling was .

Esajas vertelde Voetbalzone over de eetgewoonten van Dumfries bij de club: "Hij heeft ooit bij ons gegeten. Als je ziet wat hij eet, denk je: neem meer."

"Geen friet of mayonaise. Groenten, salade; dat soort dingen nam hij mee. Dit zijn de dingen die je moet doen om verder te komen. Je kunt frietjes nemen, maar hij was op de hoogte.

"Jammer dat scouts van Feyenoord, Excelsior, Sparta of Dordrecht hem niet opmerkten. Hun focus ligt op de techniek van spelers. Zo was hij niet."

Dumfries werd een professional toen hij Barendrecht verliet om in 2014 naar Sparta Rotterdam te gaan en in drie jaar 72 wedstrijden voor de club speelde voordat hij naar Heerenveen verhuisde.

Rick Ketting speelde naast de getalenteerde verdediger bij Sparta en zegt dat hoewel zijn voormalige teamgenoot technisch gezien geen begaafde speler was, hij de mentale kracht had om door te gaan.

"Ik kan me herinneren dat we regelmatig passoefeningen deden", zei Ketting. "Soms gaf hij passen waarbij we dachten: 'wat is dit?'

"Toen werd er al gespeculeerd over de interesse van PSV. Zo waren er wel eens grappen richting Dumfries: 'Als je dit bij PSV doet, lachen ze je uit'.

"Maar hij heeft het gehaald. En de mensen die grappen maakten, hebben PSV niet gehaald."

De voormalige centrale verdediger van Sparta voegde toe: "Onze fysieke coach bij Sparta kende Dumfries al eerder en na de eerste paar trainingen zei hij: 'Deze man zal binnen drie of vier jaar in het nationale team spelen', vanwege zijn fysiek, potentieel, vastberadenheid.

"We dachten: 'pff, het kan, maar er moet veel gebeuren'. Het is gebeurd."

Dumfries kondigde zichzelf aan op het EK met een verbluffende vertoning in de 3-2 overwinning van Nederland tegen Oekraïne, waarbij hij een late winnaar scoorde om de ploeg van Frank de Boer de best mogelijke start te geven in Groep C.

De PSV-ster herhaalde de truc in hun 2-0-overwinning tegen Oostenrijk, aangezien de Nederlanders hun plaats in de ronde van 16 boekten, en hij zou in de rij kunnen staan ​​om maandag opnieuw te spelen in hun laatste groepsuitje tegen Noord-Macedonië.

Copyright © 2021 Goal (Verenigde Staten) Alle rechten voorbehouden. De informatie in Goal (Verenigde Staten) mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of gedistribueerd zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Goal (Verenigde Staten)